Skip to main content

Higroszabályozású szellőző

Egyszerű és hatékony megoldás.
A higroszabályozású szellőzők közül a legkedveltebb.
Kétféle légáramlással szerelhetők, 3 színben elérhetők. Az egyszerű és strapabíró kialakításukkal EMM szellőző AERECO legismert terméknek bizonyítottak. Akusztikus külső esővédővel 37 dB átlagos hangcsillapításra képesek.

Higroszabályozású szellőző : a belső relatív páratartalom szerint szabályozza a külső levegő beáramlását.
Hangcsillapítás: kellékekkel együtt Dn,e,w = 37 dB – ig.
Egyszerű karbantartás : beszabályozást nem igényel, elég, évente egyszer portalanítani.
Légáram iránya: függőleges, vagy ferde.
Szükség szerint használható.

Az EMM szellőzőkön beérkező levegő iránya a szellőző a faltól való távolságtól függ (abban az esetben, ha a szellőző nagyon közel van a falhoz, a légáram átfolyás korlátozott).

A szellőző kézi beszabályozása:

Záróretesszel ellátott típusok is választhatók, melyeknél a szabályozózsalu manuálisan a zárt (minimum) állásban rögzíthető. Csak szélsőségesen kedvezőtlen időjárási körülmények időben érdemes alkalmazni.

Nyomás szellőző

Nyomás különbséggel vezérelt VENTAIR II TRDn nyomás szellőző. Állandó és megfelelő mennyiségben befújja a helyiségekbe a levegőt. Automatikus nyomásos vezérlés a légáramlási teljesítményt stabilizálja, hideg és szeles időben védi a túlzott légcserétől, engedi a szellőzést kontrollálni, jelentős energiatakarékosság mellett, a helyiségekben biztosítja a kényelmet és egészséges légkört. Alkalmazzák a gravitációs szellőző vagy mechanikai kifújó berendezésekkel ellátott helyeken.

Termékleírás:

A nyomásos VENTAIR befújók felszerelt önműködő légáram szabályzóval (a nyomás különbségre reagáló), állandó, független az időjárási viszonyoktól (hideg, szél), kellő levegő mennyiséget szolgál. Pluszba, lehetőség van arra, hogy kézzel szabályozzuk, akár teljes zárást is beleértve.

E típusú szellőzők önműködő szabályzóval vannak ellátva. Az un. részszellőzőkhöz tartoznak, a felső vízszintes ablak profilokban szerelendők. Két elemből állnak -az ablak külső részén a levegő fogóból és a belső részén szerelt szabályzóból. Ezeket az elemeket az ablak profilokban lévő rés köti össze és lehetővé teszi a légáramlását.